onsdag 11 september 2013

Höstens bukett

Nu rullar det för fullt igen! Semestern känns som om den vore för evigheter sedan, och nya sprudlande folkbildningsblommor sticks nu i buketten.
Vädret är helt sagolikt! I går kväll när vi åkte hem vid 19-tiden var det fortfarande ljust och ljummet. Oförklarligt och mystiskt skönt!

Här laddar vi för det som ska skapa engagemang och glädje under den mörka tiden av året. Prata Landsbygd är ett intressant projekt ur många perspektiv. Att kommunen nu väljer att först ge utrymme åt medborgarna att reflektera och resonera, komma in med genomtänkta åsikter och förslag, som kan ligga som underlag för åtgärder och planer är mycket bra!
Att i samma paket människor får mötas, för att i cirkelns underbara form, verkligen genomlysa hur det vill forma framtiden, är minst lika bra!

Vårt demokratiprojekt skrider vidare. Utbildningen i hur de nya demokratiska verktygen ser ut är genomförd. Nästa steg blir att titta på hur den demokratiske individen och gruppen skapas. Det finns en hel del vi måste modernisera och omforma för att demokratin ska kännas genuin och nära. Vi tar nu flera steg i att leda den utvecklingen.

Ett samarbete med Luleå Tekniska Universitet ska bidra till att öka teknikintresset i vår bygd. I höst startar cirklar som går ut på att bygga och programmera robotar med det senaste tekniklegot. Några grupper är klara och kör igång endera dagen. Och fler intresserade antas anmäla sig.

Den 24 september kommer Carolina Klüft att föreläsa. Hon är en intressant person som vet hur man sätter mål och hur man uppnår dem. Hon har ordentlig kunskap om vad det betyder att äta bra mat, och vad ett fortsatt förstörande av planeten får för konsekvenser. Redan nu äter många sådant som gör mer skada än nytta. Det skulle aldrig gå att bli framgångsrik mångkampare på dålig kost.

Vårt senaste tillskott på möjlighetsfronten är att vi nu hyr en stor verksamhetslokal. Här kommer musik, teater, föreläsningar, utställningar och uthyrningar att ske. Våra möjligheter att bli en spelare att räkna med i bygget av Skellefteå som kulturnav har genom detta ökat rejält!

Många saker är alltså på gång, och det känns som om Studiefrämjandets höstresa är fylld med fullmogna frukter. Allt detta gör vi för dig och oss! Så förhoppningsvis känner du för att använda din höst till personlig utveckling och skapande av framtidstro!! Vi ses!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar