onsdag 11 april 2012

Mer om tankens kraft?!


Napolen Hill var en amerikansk författare som ägnade sitt liv åt att hjälpa andra att lyckas. Hans bok "Tänk rätt bli framgångsrik", har sålts i över 60 miljoner exemplar. Hill menar att det absolut inte är slumpen som avgör om man lyckas eller misslyckas, utan det hela ligger i hur vi tänker.

Kan man då ligga hemma i soffan och tänka sig till allt man vill ha? Nää, inte alls. Men det är till syvene och sist tankarna som avgör.
I boken tar Hill upp hur exempelvis Henry Ford skapade sitt imperium, Roosevelt blev president i USA, Rockefeller stormrik och Alexander Graham Bell ett geni.


Boken säger att hemligheten ligger i att vända tankarna från; om jag bara hade mer tid, om jag bara hade mer kontakter, om jag bara hade mer resurser osv.
Istället ska man sätta konkreta mål för vad man vill uppnå, göra en plan för att nå målet, skriva ner allt konkret, och visualisera att målet är uppnått. Känns det igen? Just det, mental träning från idrotten!
Och då får jag lägga till att Hill föddes 1883 och dog 1970. Så nog var han en pionjär inom området mental träning!

Vad är då problemet? Om det verkligen är så enkelt borde väl varenda människa kunna nå de mål de vill. Och många menar att det är precis det vi gör!!
Kan du t.ex. se dig själv som miljonär? Har du klara exakta bilder av vad du skulle göra om du fick drömjobbet? Om svaret är ja, har du enligt Hill allt som krävs för att lyckas, och det är bara en tidsfråga innan du når dit.
Om du istället vill bli miljonär, men innerst inne tror att det är omöjligt, så kommer du att få rätt.
Ja, du förstår grejen! En av mina f.d. kollegor från Ådalen, Stig Viklund, tränar framgångsrikt idrottare utifrån detta koncept.
Jag minns också en intervju med Gunde Svan där han berättade om hur de mentala bilderna avgjorde om han skulle vinna eller förlora.

Så nu är det dags att bestämma oss för att bli vinnare! Och förhoppningsvis vill vi sätta mål som rör en fantastisk utveckling av jorden och våra gemensamma liv. För bilderna och målen vi sätter tillsammans kommer givetvis vara långt mycket starkare än de individuella.

God dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar